Så väljer du rätt bredbandsleverantör

Jämför priser och avtal
Nu har du bestämt dig för vilken typ av uppkoppling du ska satsa på, fast eller mobilt, och vilken överföringshastighet du behöver. Då är det dags att gå in på telepriskollen.se. Här kan du sortera bort de alternativ som inte är aktuella i fråga om hastigheter och olika tekniker. Och sedan granska avtalen och villkoren för de mest intressanta operatörerna.


Se upp med hastigheten!
De överföringshastigheter som anges är ett teoretiskt max som ingen når upp till. Flera operatörer anger numera ett intervall. Då ska åtminstone lägsta gränsen uppnås. Man kan kolla hastigheten på sitt bredband på bredbandskollen.se. Där finns också goda råd för vad du kan göra för att öka hastigheten.


Kolla vilka avgifter som tillkommer!
Månadsavgiften är viktig men det kan också finnas en etableringsavgift och kostnad för antivirusskydd, brandvägg, modem mm. Fakturaavgifter kan kosta flera hundralappar på ett år.


Läs det finstilta!
Kolla om du kan flytta med abonnemanget om du byter bostad och hur lång bindningstid som gäller. Inte minst gäller det för de paket som några av de stora operatörerna erbjuder. Du får internet, betal-tv och telefon på ett bräde men med bindningstider på ända upp till två år.


Testa kundservicen!
Ring upp och kolla svarstiden, hur du blir bemött och hur väl du får förklarat olika avtalsalternativ. Ställ frågor om leveranstid, ångerrätt osv. Fråga om installationshjälp ingår och vad det innebär.


Mer info:

Källa: ICA Kuriren (2009-10-27)

Man blir snabbt förvirrad när man inser att det finns så många alternativ att välja bland och så många beslut att ta. Men lugn, vi skall försöka hjälpa till så att du känner att du tar det rätta beslutet!

Vilka bredbandsleverantörer finns det?